Хасково

Близо 242 000 хасковлии избират парламент

Гласуване241 829 са избирателите в област Хасково, които днес имат право да гласуват за нов парламент, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

465 са секционните избирателни комисии в 11-те общини на региона. 35 партии и коалиции се регистрираха за участие в предсрочните парламентарни избори днес.

За разлика от предишните избори, този път гласуването започва с час по-късно – в 7:00 часа и ще приключи също с час по – късно – в 20:00 часа.  Ако при приключването има още хора, които искат да гласуват, то съответните СИК-ове ще продължат да работят, но не по-късно от 21:00 часа.

Упражняването на вота ще става само със знак Х, поставен със син химикал в квадратчето пред избраната формация. Всеки друг цвят или знак в квадратчето автоматично ще направи бюлетината невалидна. Същото ще се случи и ако Х-ът засяга второ квадратче на друга политическа сила, ако сме изписали някакви други знаци, символи, букви или цифри по бюлетината, както и ако не отбележим нищо в нея.

Избирателите имат право на повторно гласуване ако при първия опит объркат знака в бюлетината или партията, която искат да подкрепят. Хората обаче могат да отидат на поправителен в тъмната стаичка само веднъж. Това предвиждат правилата за гласуване, публикувани на сайта на ЦИК.

Всеки гражданин с право на глас може да провери къде е секцията му в общинските списъци, в интернет чрез сайта на ГРАО , чрез СМС или чрез справка по безплатен национален телефонен номер 0800 1 4726 (0800 1 GRAO). СМС-ът се изпраща на номер 18429 (25 ст. без ДДС), а в него се изписват единствено десетте цифри на ЕГН-то. Системата връща съобщение с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.05.2013 9:44 9:44

Печатница „МУЛТИПРИНТ“-МИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ!!!

Back to top button