Хасково

Младите гласуват за промяна, урните в Хасковско чакат 12 столетници

Гласуване7 избиратели от Хасковско навършват пълнолетие точно на 12 май. Освен че ще празнуват рожден ден днес, пълнолетните вече граждани за пръв път в живота си имат право и да пуснат бюлетина на парламентарните избори, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Иначе броят на избирателите в област Хасково, които имат право да гласуват за първи път на изборите на 12 май е 772. Една от тях е 18-годишната абитуриентка от хасковската езикова гимназия Николета Безергянова, която само преди 12 дни е получила право да упражни своя глас на избори за първи път. Тя се възползва от това свое право в 77-ма секция на бившия пенсионерски клуб на Ямача. Първото нещо, което направи впечатление на Николета бе опашката, която се бе образувала пред секцията. В нея гласоподавателите са 619, а до 11,30 часа бяха гласували 120.

Не очаквах хората да са толкова активни, не скри учудването си тя. Николета не е имала колебания да гласува, за разлика от своите съученици. Много от тях не искат да гласуват, защото нямат доверие на политиците и предпочитат да си останат вкъщи, което не е по-добрият вариант, убедена е Николета. В моето семейство всички са редовни гласоподаватели. Важно е да се гласува, за да не определя някой друг моето бъдеще. Аз искам да остана в България, тук да градя кариера и тук да живея добре, категорична е бъдещата студентка. Тя вече е приета да учи икономика в УНСС, но ще кандидатства и право в Софийския университет.

ГласуванеСлед като пусна своята бюлетина, Николета призова и нейните връстници да направят същото. Защото в техните ръце е бъдещето и ние трябва да го направим по-добро, каза тя.   

Освен 18-годишните, днес до урните се очаква да отидат и 12 столетници от региона, включени в избирателните списъци на различни населени места.

Оказва се, че избирателите в областта са намалели след провелия се референдум на 27 януари, 2013 година с
близо 5000 души. 

На територията на Хасковска област има и две населени места, в които има регистриран само по един избирател. Това са ивайловградските села Сив кладенец и Ветрушка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кремена Михайлова
Кремена Михайлова
12.05.2013 14:07 14:07

За каква „промяна “ бълнувате -щом и на вас именно младите и образовани хора – ГЕРБ са успели да ви промият мозъците. България ще загине ако отново на сцената се появи ПРОДАЖНОТО Правителство на ГЕРБ. Разсъждавайте трезво,за да се уверите какво може да очаквате положително да извърши ГЕРБ : да увеличи младежката безработица ; да понижи здравният статус на населението ; да увеличи емиграцията; да увеличи армията от просяци и бедняци; да унищожи изцяло всички наши традиционни отрасли и производства …………

Back to top button