Хасково

Близо 13% са гласувалите, жалбите са 14

Избори14 са подадените жалби  в деня на предсрочните избори в Хасковско, информира председателят на РИК Таня Захариева. 3 от тях са основателни.

Секционна комисия в областния град не е маркирала допълнително печата преди да започне гласуването, каквито са изискванията. Изборният процес е преустановен за 5 минути. Урната е подменена, за да не се пораждат никакви съмнения. Пуснатите бюлетини са описани, те се считат за действителни, поясни Захариева.

Проверка тече и по другите постъпили  сигнали. Застъпник на партия е допуснат до изборното помещение след  намесата на РИК. Останалите жалби са за разлепени агитационни материали в близост до места за гласуване.

12,24% е избирателната активност в 29-ти Хасковски многомандатен избирателен район към 10:30 часа. В община Минерални бани своя вот е дал всеки пети. В Харманли пред урните са се явили повече от 17%, в Димитровград- 13%, а в областния град- 7,95.
5 социологически агенции  извършват  сондажи по метода екзит пол на територията на региона съобщиха още от РИК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button