Хасково

Кандидат – депутатите гласуваха „за“ България

Избори265 кандидат – депутати се борят за гласа на хасковлии на предсрочните парламентарни избори днес.

Те са разпределени в 35 листи.

Само 8 от тях обаче ще влязат в новия парламент.

Ето за какво гласуваха някои от кандидатите за народни представители.

ИзбориПърви в 9:30 часа в секция №55 в ОУ „Шандор Петьофи“ в Хасково гласува водачът на листата на „ГОРДА България“ инж. Георги Ривов. „Гласувах за това, което повтарях през последните няколко месеца. Искам след  5 години всеки един българин да може  да каже: „Избирам бъдеще в България за мен, за моите деца и моето семейство“.“, каза кандидат – депутатът.

„Очаквам тази вечер в 20:01 часа след излизането на екзит пола всички българи да бъдат шокирани без значение дали в положителна или отрицателна посока.“, допълни Ривов. По повод вчерашния скандал с намерените 350 000 бюлетини, инж. Георги Ривов обяви, че много отдавна той и неговите колеги са алармирали, че ще има кражба на тези избори и благодари на прокуратурата и на ДАНС, че са си свършили работата.

Инж. Георги Ривов гласува с 13-годишният си син Василл и съпругата си Адриана.

ИзбориВ 10:00 часа водачът на листата на Коалиция за България Драгомир Стойнев даде своя вот в секция №33 в НТС. „Гласувах за промяна и за връщане на държавността. Гласувах за върховенството на закона и всички да бъдат равни пред него. Гласувах за икономически растеж, за създаване на работни места и същевременно гласувах против натиска, против своеволията на някои политически сили, които се опитват да подменят волята на хората“, каза Драгомир Стойнев минути след като упражни своя вот.

„Ние искаме отново да върнем държавата, да върнем държавността и това ще се получи“, категоричен бе той. „Гласувах за повече солидарност, повече справедливост и за повече социална закрила на хората в България. И най-вече – гласувах за бъдещето на децата”, допълни още Драгомир Стойнев.

Драгомир Стойнев сподели още, че силно се надява манипулациите в изборния ден да не се състоят.

ИзбориПо същото време в Свиленград гласува водачът на листата на Коалиция СДС Георги Шишков. Той обяви, че с гласа си избира младите да влязат в управлението на страната. Шишков допълни, че само с гласуване може да се спре масовата психоза, че изборите са предрешени предварително от определени светлосини партии с петолъчки.

„Всеки трябва да бъде отговорен към себе си, към близките си, към хората и към страната си. Аз винаги съм бил от демократичната общност, всеки път съм го доказвал, пожелавам си хората в Хасковска област да върнат реформите у нас, защото в противен случай ни чака застой и упадък, допълни Шишков.

ИзбориЛидерът на ДПС и водач на листата в Хасковско Лютви Местан избра да гласува днес в София.

Областният лидер на движението Мехмед Атаман упражни своя вот в 10:30 часа в избирателна секция №107 в бившето ОУ „Алеко Константинов“.

„Гласувах за промяна. Аз призовавам гражданите да гласуват. Колкото повече, толкова по-добре. Основното право на демократичното общество е да избира. Днес е денят ако хората искат промяна, да изберат.“, каза Атаман.

ИзбориПридружаван от съпругата си Живка в 11:00 часа своя глас на предсрочните парламентарни избори даде водачът на ГЕРБ Делян Добрев.

„Гласувах България да продължи да се развива. Вярвам, че помията,  която се изля на тези избори в последния един месец няма да накара хората да си останат в къщи, a по скоро обратното – ще гласуват. Високата избирателна активност ще избере пътя на развитието на България. В моята секция са гласували вече 130 души от 600, така че тази активност е добра. Аз смятам, че активността ще надхвърли 55 процента, и че изборния ден ще мине спокойно.“, каза Добрев.

По повод вчерашния скандал с намерените в печатницата в Костинброд 350 000 бюлетини, Добрев обяви, че всичко, което се е изговорило вчера е „изключително смешно, просто защото един разумен човек знае, че това, което се опитаха да представят като сценарии няма как да се случи“.

ИзбориВодачът на листата на коалиция ДСБ-БДФ за Хасково Деница Сачева гласува в 48-ма избирателна секция в 25-то основно училище „Петър Берон“ в София.

„Гласувах за това в България да успяват умните и смелите. Днес повече от всякога е въпрос на лична кауза всеки достоен българин да пази с личен пример честността на изборите, да участва в гласуването и да не допуска сянка на съмнение, че някой може да си играе с демокрацията“, сподели Сачева след като даде своя вот.
 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Апостол Иванов
Апостол Иванов
12.05.2013 13:53 13:53

Първо всеки мислещ и нормален българин от област Хасково – редно е предварително да размисли по няколко направления : 1. Защо в България се провеждат ИЗВЪНРЕДНИ парламентарни избори ? 2. Кое Правителство е виновно именно за предизвикването на тези избори ? 3. Кое Правителство вкара България в блатото на бедността и мизерията? 4. Запознати ли сте с трудовите и обществени биографии от миналото на следните кандидат-депутати:Георги Шишков; Делян Добрев и Деница Сачева – и посочете само по 1 полезно нещо и за тримата- което са направили или извършили за България- а не в личен план!!!!!!!!

a
a
12.05.2013 16:36 16:36

Добрев не може да си вземе дипломата, тръгнал политик да става, аман от боклуци!

Анонимен
Анонимен
12.05.2013 16:43 16:43

Нищо ново под слънцето!

AZ
AZ
12.05.2013 19:59 19:59

MAIKA VI DA e*a -BUDESTE ZA TQH, ZA HORATA – k*r!

Back to top button