Хасково

Арестуваха купувач на гласове, проверяват агитация с SMS-и

Таня Захариева50-годишен симеоновградчанин е бил задържан за купуване на гласове. Акцията на полицията е проведена в кв. Йорданово в града след сигнал от гражданин. При задържането, у мъжа са намерени 1300 лева и листчета с имена, съобщи за Haskovo.info говорителят на Окръжна прокуратура – Хасково Павел Жеков. След разпит симеоновградчанинът е бил освободен. По случая е образувано бързо производство.

37 жалби за нарушения на изборния ден са постъпили до момента в Районната избирателна комисия в Хасково. Само днес са подадени около 20 сигнала, сред тях няма такива за търговия с гласове, съобщи председателят на комисията Таня Захариева.

Няколко жалби за провеждане на агитация чрез SMS-и в Деня за размисъл са подадени от представители на една политическа сила. Според жалбоподателите на 11 май избиратели са получили SМS-и с текст на латиница да гласуват за точно определена партия. Сигналите са изпратени до Районната прокуратура в Хасково по компетентност.

От РИК-Хасково съобщиха още, че към 13 часа избирателната активност в областта е 27,43% или от общо 241 829 избиратели до урните са отишли 66 323 гласоподатавели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button