Хасково

Партиите отнасят до 5 000 лева глоба за неразчистени плакати

разчистване на плакати, архив15 май е последният срок, в който представителите на партиите и коалициите, участвали в парламентарните избори, трябва да почистят плакатите и билбордовете, поставени в рамките на предизборната кампания. В противен случай съгласно Изборния кодекс, те подлежат на глоба от 1 000 до 5 000 лева.

В Хасково част от партиите вече започнаха разчистването на агитационните си материали. Според специална заповед на кмета Георги Иванов те са длъжни да сторят това в 3-дневен срок след провеждане на изборите.

При поставянето на изборните материали партиите, коалициите и инициативните комитети, са длъжни да внесат по сметка на общината безлихвен депозит в размер на 1000 лева. Той се връща, ако след установения срок, плакатите бъдат свалени.
Депозит са внесли 4 партии – Атака, ДПС, ГЕРБ и Коалиция за България, съобщиха от пресцентъра на община Хасково.

До всички партии и коалиции, участвали в изборите, са изпратени предупредителни писма, че в 3-дневен срок трябва да премахнат агитационните си материали. След което представители на общината ще обикалят града и ще заснемат местата, където има неразчистени плакати. На нарушителите ще бъдат съставяни актове, коментираха още от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button