Хасково

Застъпници на „Лидер“ на протест, чакат парите си от изборите

Застъпници на протестЗастъпници на ПП „Лидер“ се събраха днес пред офиса на партията в комплекс „21 век“ в Хасково, за да търсят неизплатените си възнаграждения. На застъпниците били обещани по 40 лева, но хората така и не са си получили  парите до момента. Още в изборната нощ пък партията се изнесла набързо от офиса си. 

Никаква връзка нямаме с тях. След края на изборния ден около 22:30 часа вечерта в неделя дойдох да оставя протокола с резултатите от моята секция в офиса. Казаха ми да дойда на другия ден /понеделник/, за да си получа обещаните 40 лева, разказа една от потърпевшите Невена Гочева, която била застъпник в 34 секция в центъра на Хасково. Както всички останали, тя останала изненадана, че офисът вече е празен.

Според хората застъпниците на „Лидер“ в Хасково били около 300. Не знаем какво се случва, заявиха потърпевшите, събрали се на импровизиран протест пред бившия офис на партията. Повечето от тях разказаха, че станали застъпници чрез приятели и познати. Другият път ще ни е за урок, няма да стъпим на избори, заричаха се хората.

Пред Haskovo.info лидерът на „Лидер“ за Хасково Юлиан Серемерджиев заяви, че до няколко дни проблемът с неизплатените възнаграждения ще бъде изчистен. Парите са дадени на отговорника Димо Боев, той ще се свърже с всички застъпници по телефона, за да им изплати парите, каза Семерджиев. Според него се дължали пари на 30-40 души в Хасково. Ние имахме около 1 000 застъпници в цялата област и във всички останали общини парите са изплатени, категоричен бе той. На застъпник се плащали по 30 лева.

Голяма част от тях обаче не си свършиха работата. Наложи се да ги издирваме по телефона в изборния ден, някои отишли да пият кафе, други въобще не са присъствали в секциите, каза още Семерджиев. Според него имало дори случаи в някои секции,  където нямало вписани застъпници на „Лидер“ според официалните протоколи на РИК. По думите му офисът бил опразнен набързо, защото изтекъл договорът с наемодателят.

 Застъпници на протест  Застъпници на протест

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мима
мима
14.05.2013 18:40 18:40

Не мога да разбера защо г-н Серемерджиев, лъже толкова нагло и как спи спокойно, смея да твърдя, че техните обещания са лъжи и добре стана че не спечелиха. На всички застъпници бяха обещани по 40лв., когато трябваше да се дадат документите за къде са разпределени хората, се казваше че още не са готови, но не по тяхна вина. Така хората трябваше да се разхождат по два пъти до офиса, освен това след като се уточняваше къде е разпределен застъпника, се питаше дали самия човек има нещо общо с града или селото в което е разпределен. След като нямаш нищо общо с това разпределение, се заявяваше, че нямало нужда да се ходи до там, може би защото така трябва да плащат и пътни на хората, а това са разходи. След това се обясняваше, че трябвало в понеделник човека да мине да си вземе документа, чрез които да си получи парите. А тези които имат родство в селото или града да си свършат работата и да минат по-късно да си вземат парите. След като не са им трябвали толкова много застъпници, защо въобще са ги изисквали и заявили. Схемата е ясна, проверете документите им и вижте колко застъпници са изписани и на колко ще платят. Защо трябваше да лъжат хората, едно да не ги пращат да извършат дейността за която са уж ги наели, друго защо трябва да точат парите на народа. И аз питам това не е ли пак купуване на гласове, за които даже и не плащаш. Това е партия която трябва да се постави в черен списък, защото на събранието бяха призовани всички да направят всичко възможно да агитират свои роднини и приятели да се гласува за тази партия, а народа е гладен повярва в тяхната агитка и те достойно се подиграха с щедри обещания, за работа, спокоен живот и т.н. Оплюха партията на Герб дори и примери дадоха за какви схеми на подправени бюлетини е имало предишния път и как са водели дела за измами.
Лесно е да се чернят простите хора, но нека г-н Юлиан Серемерджиев да знае, че има Бог които гледа и рано или късно ще го възмезди.

шени делчева
шени делчева
14.05.2013 22:45 22:45

димо боев–-познавам това семейство това са нечестни хора интриганти и с нисък моралжена му е оат моето село бе омикновена служителка но с пари подкупи и мошенничества стана общ съветник сина и4м вчерашен пиклю в селото не го познават писан за народен представител пбоже боже

Back to top button