Хасково

Преглеждат безплатно за инфекции от кърлежи в Инфекциозно отделение

ImageИнфекциозното отделение на Многопрофилната болница в Хасково ще отвори врати за пациенти. От началото на следващата седмица там ще се дава безплатна консултативна помощ за всички пациенти със съмнение за кърлежо преносими болести, съобщиха от ръководството на лечебното заведение.

Безплатните консултации ще се извършват от началника на хасковското инфекциозно отделение и старши лекар в Приемно консултативния кабинет. Всеки пациент ще може да се възползва от тях от 20 до 31 май от 11 до 17 часа.

По това време на годината заболеваемостта от инфекции, предавани от кърлежи, традиционно се увеличава. През миналия месец в региона бяха регистрирани и първите случаи на лаймска болест и марсилска треска. От Регионалната здравна инспекция бяха предписани дезакаризационни мерки до кметовете на всички общини.

В началото на май от община Хасково предприеха пръскане срещу кърлежи и комари на всички озеленени площи в града. Профилактични мерки по дезинфекция бяха взети и в детските градини. Повторна обработка ще има и през септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button