Хасково

Разрешават нощен любителски риболов на язовир „Тракиец“

ImageХасковският язовир „Тракиец“ ще бъде разрешен за нощен любителски риболов, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Забраната пада от 1 юни, тази година.

Язовир „Тракиец“ е сред 8-те водоема в страната, в които ще бъде разрешено да се извършва любителски риболов в тъмната част на денонощието, за което министърът на земеделието и храните проф.Иван Станков е издал заповед.  

Стартирането на пилотния проект за разрешаване на нощен риболов в няколко вътрешни водоема в страната се постигна след множество работни срещи и обсъждания между ръководството на ИАРА и любители риболовци, представители на риболовни сдружения, клубове по спортен риболов и природозащитни организации, уточниха от пресцентъра на агенцията.

Нощен риболов в разрешените водоеми ще може да се извършва до 1 декември.

Преди по-малко от месец във водите на язовир „Тракиец“ бяха пуснати 6000 шаранчета. Инициативата бе на хасковски любители, които за поредна година събраха собствени средства, за да зарибят най-големия язовир в общината, припомня haskovo.info.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button