Хасково

Детски хор „Орфей“ пя в столичната църквата „Св. Параскева“

Хор ОрфейДетски хор „Орфей“ от Хасково, Детският радиохор, Смесен хор на музикалното училище в Ниш, Смесен академичен хор „Гаудеамус“ при АМТИИ – Пловдив и хор „Децата на Орфей“ – София бяха представителните състави, които превърнаха V фестивал за църковни песни „Осанна във висините…“ в събитие от международна величина.

Хоровият празник се проведе в църквата „Св. Параскева“ в столицата. Детски хор „Орфей“ участва за трети път във фестивала и вече е сред утвърдените гости, които публиката очакваше с нетърпение, съобщават от Младежки център.

Произведенията, които нашите певци изпълниха бяха посрещнати с бурни аплодисменти. Този път орфейци се включиха и в празничната литургия за Деня на Св.Св. Кирил и Методий и заедно с църковния хор изпълниха тропара „Христос воскресе“.

Хор ОрфейОт другите песнопения най-много овации събра „Святий Боже“ , написана от протойерей Кирил Попов – лауреат на композиторския конкурс „Роман Сладкопеец“ в Санкт Петербург – Русия. Композиторът лично поздрави децата и диригента Елена Цветкова.

Сега репетициите на орфейци са свързани с подготовката на юбилейния концерт „35 години Детски хор „Орфей“, който ще се състои на 31 май от 18:30 ч. в залата на Младежки център. Концертът е благотворителен за набиране средства за участието на певците в Международен детски фестивал на изкуствата във Виена. Там нашите деца ще бъдат първия български хор, представил се на сцената на  фестивала в златната зала на Виенската филхармония.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
pevec
pevec
16.05.2013 12:34 12:34

На първата снимка е детска вокална група „Орфейче от Хасково

nqkoi
nqkoi
16.05.2013 14:39 14:39

bravo na decata

Back to top button