Хасково

ЦИК: КБ и ГЕРБ с по трима депутати, ДПС и АТАКА с по един

ИзбориРазпределението на депутатските места в област Хасково вече е ясно. От изнесената информация на страницата на Централната избирателна комисия за региона се вижда, че в следващия парламент Коалиция за България и ГЕРБ ще имат по три депутатски места, а ДПС и Атака – по едно.

Избраните кандидати по азбучен ред са:

1. Гален Симеонов Монев    ПП „Атака“
2. Делян Александров Добрев ПП „ГЕРБ“
3. Драгомир Велков Стойнев КП „Коалиция за България“
4. Ирена Георгиева Узунова ПП „ГЕРБ“
5. Красимир Неделчев Стефанов ПП „ГЕРБ“
6. Лютви Ахмед Местан ПП „Движение за Права и Свободи“
7. Смиляна Николова Нитова-Кръстева КП „Коалиция за България“
8. Стефан Иванов Танев    КП „Коалиция за България“

Тази конфигурация би могла да претърпи промени. Водачът на ГЕРБ Делян Добрев бе кандидат за депутат и от Перник. Ако предпочете да влезе в Народното събрание от там, Хасково ще бъде представено в следващото народното събрание от Красимир Стефанов, Ирена Узунова и четвъртия в листата – Владимир Митрушев.

Същото важи и за ДПС. Лидерът на движението Лютви Местан бе подреден на първо място в листите в Хасково и Кърджали. Ако стане депутат от Кърджали, то представителят на Хасково в следващото Народно събрание ще е местният лидер Мехмед Атаман.

Haskovo.info припомня, че на изборите в неделя 28,98% души от областта дадоха гласа си за ГЕРБ, 28,28% – за Коалиция за България, 15,02% – за ДПС и 7,16% – за Атака. Избирателната активност бе 49,95 на сто.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button