Хасково

За 48-ми път Китна Тракия пее и танцува на Кенана

ImageЗа 48 -ми път десетки фолклорни групи и изпълнители ще се съберат на Националния събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“. Началото е от 9 часа в събота в парк „Кенана“.
83 фолклорни групи и 92 индивидуални изпълнители ще вземат участие тази година в събора. Освен от нашата област, има участници от общините Кърджали, Пловдив, Мъглиж, Созопол, Раковски, Ямбол и други. За първи път в историята на „Китна Тракия“ със свои изпълнения ще се представят и деца от основните училища в Хасково.

Участниците ще се изявяват на две сцени, а всяка от тях ще има свое жури. Първото е с председател д-р Милчо Василев, а второто – народният певец Тодор Кожухаров. Спечелилите призови места ще получат правото да участват на националния събор в Копривщица, който трябва да се проведе тази година.

Заради очакваните високи температури в събота от общината са осигурили медицински екип и линейка, както и екотоалетни. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Петър Петров
Петър Петров
17.05.2013 9:50 9:50

съборът в Копривщица е през 2015г.р за информация!

Back to top button