Хасково

Детска градина с акт заради лоша хигиена

Деца305 проверки на различни обекти е извършила Дирекция „Здравен контрол“ на РЗИ, информира д-р Ели Ташева. За нарушения на нормативната уредба са връчени 11 предписания, сред които на управител на фризьорски салон в Хасково, на училището в село Бисер заради недобро санитарно-хигиенно състояние в момента на проверката.

Санкционирани са козметични магазини в Болярово и в Минерални бани заради стоки с изтекъл срок на годност, магазин за козметика в Гледка без регистрация. ЦДГ в Малево има съставен акт заради недобра хигиена на спално помещение и липса на дезинфектанти.

От 1 юни започват проверки на плувните басейни в региона., които са 11. 6 от тях са в областния град.

През април Дирекция „Медицински дейности“ е разгледала 7 жалби на пациенти за забавяне на освидетелстване. Проверени са 622 експертни решения.

Центърът за психично здраве в Болярово има нов предмет на дейност- така наречения дневен стационар, съобщи д-р Иван Гоговски, главен секретар на РЗИ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Петя Мирчева
Петя Мирчева
19.05.2013 6:12 6:12

Работя в детската градина в с.Малево и съм възмутена от некоректността на публикацията!
Акт за лоша хигиена в нашето детско заведение не е правен….просто,защото няма и никога не е имало лоша хигиена.Преди да внесете смут проверете фактите и чак тогава пишете,моля!

Haskovo.info
Haskovo.info
19.05.2013 8:54 8:54

Информацията е от Регионалната здравна инспекция. Ако има неточност, от там са я поднесли некоректно!

Back to top button