Хасково

41 посланици подпомагат Регионалната библиотека в Хасково

ПосланицитеКлуб на посланиците към Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ ще работи за развитието на институцията и ще популяризира нейната дейност. В клуба влизат 41 известни хасковлии, а днес всеки от тях получи почетна членска карта и знак за членство.

Почетни граждани, директори на училища и детски градини, писатели и общественици станаха посланици на регионалната библиотека. Инициативата е на Българската библиотечно-информационна асоциация в рамките на националната библиотечна седмица 13-17 май.  

Посланиците ще участват в изявите на библиотеката, ще съдействат за набиране на средства, ще подпомагат ръководството й в работата му с властите, ще инициират срещи с народни представители и ще обсъждат с тях развитието на културата.

Сред посланиците са и 6-ма ученици от Хасково, които са най-активните читатели на библиотеката. Днес почетни знаци бяха връчени на 7-мокласника в училище „Христо Смирненски“ Георги Боев, 5-токласника в същото училище Янко Атанасов и 2-рокласничката от „Паисий Хилендарски“ Гергана Евтимова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button