Регион

„Капитан Андреево“ и „Лесово“ – затворени, раздават вода на шофьорите

БлокадатаВтори ден продължава блокадата на двата гранични пункта на България с Турция. Километрични опашки от тирове са се образували и на ГКПП Капитан Андреево, и на ГКПП Лесово.

Повече от 24 часа след началото на протеста заместник-председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Петко Ангелов Петко Ангелов заяви, че блокадата на граничните пунктове ще продължи, докато няма писмено уверение от южната ни съседка, че Турция ще спазва подписаните международни спогодби и няма да налага рестрикции за българските превозвачи.

Междувременно Областна администрация – Хасково съвместно с БЧК започва раздаване на минерална вода на блокираните на границата шофьори на тежкотоварин автомобили.

„Служителите на Магистрална полиция помогнаха в това отношение като ни ориентираха, че най-тежко е положението на шофьорите между село Чернодъб и Капитан Андреево. С тяхна помощ минералната вода ще достигне до шофьорите“, съобщи за Haskovo.info заместник – областният управител Николай Нанев.

По обяд днес турски шофьори са блокираха пътното платно към ГКПП Капитан Андреево. Това е своеобразен контрапротест срещу действията на българските превозвачи, които от два дни за затапили двата гранични пункта  на България с Турция.

Превозвачите не пропускат дори леки автомобили и автобуси. От Областната дирекция на МВР – Хасково съобщиха, че на недоволните турски шофьори ще им бъдат връчени разпореждания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button