Хасково

С демонстрации привличат децата към спорта

Ден на българския спортЗа първи път досега Младежкият център в Хасково отбеляза Деня на българския спорт – 17 май с демонстрации по 5 вида спорт – аеробика, карате, джудо, акробатика и спортна гимнастика.  Публиката имаше възможността да наблюдава най-добрите спортни школи от Хасково и Димитровград в спортна зала „Юнак“.

Демонстрациите бяха открити с изпълненията на Мажоретен състав „Хасково“. Веднага след тях своите умения показаха и спортен клуб „Младост“-Димитровград, клуб по аеробика „Виолена“ и спортните клубове „Джудо“, „Юнак“ и „Торнадо“.
Целта е да дадем възможност на децата да видят, че техните връстници се занимават със спорт, това не е трудно, а е лесно, привлекателно и най-вече полезно, каза пред Haskovo.info директорът на Младежкия център Елена Цветкова.

Демонстрациите нямат състезателен характер, но всеки от клубовете получи купа и грамота за своето представяне. Така организаторите се надяват, че ще накарат повече деца да се занимават със спорт. Амбицията е поставеното начало днес да се превърне в традиция за в бъдеще.
 
Денят на българския спорт бе отбелязан и със състезания по футбол за училищата в града, турнир по стрийтбол, лека атлетика, футбол на малки врати и турнир по карате с деца от детските градини.

Ден на българския спорт Ден на българския спорт

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button