Хасково

Българо-руски културно-информационен и образователен център вече и в Хасково

ОткриванетоБългаро-руски културно-информационен и образователен център бе открит в Хасково в навечерието на Деня на славянската писменост. Той се намира в сградата на Младежкия център.

За церемонията по откриването му пристигнаха генералният консул на Руската федерация у нас Анатолий Ушаков, ръководителят на представителството на агенция „Рососотрудничество“ и директор на Руския културно-информационен център в София Виктор Бажеков. Нека продължим традицията в изучаването на руски език и опознаването на богатата руска култура и изкуство, пожелаха заместник-областният управител Николай Нанев, заместник-кметът на Хасково Минко Ангелов, председателят на Българо—руския клуб Димитър Димитров .

Популярни руски хитове от близкото минало изпълни вокалната група „Лотос бял“ с художествен ръководител Стефан Милев, а балет „Тангра“ на Дорина Инджова поднесе руски танци.

Началото на Българо-руския културно-информационен и образователен център бе положено на обществени начала през януари. Тогава започна формирането на групи за изучаване на руски в детски градини и началния курс на училища в Хасково. Идеята бе подкрепена от общината, която поддържа приятелски връзки с град Шатура в Московска област,а също от РИО. Методиката за преподаване , в която е застъпен игровият подход , е разработена от екип хасковски филолози.

Сега групите, в които звучи руски, са вече 18 с над 250 деца. Пред официалните гости днес показаха наученото деца от детска градина №9 и от СОУ „П.Хилендарски“.

Откриването Откриването
Откриването Откриването
Откриването Откриването

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button