Регион

Вдигнаха блокадата на ГКПП Капитан Андреево

Блокадата е двигната Българските превозвачи вдигнаха блокадата на граничните пунктове на страната ни с Турция тази вечер, съобщи.

Протестиращите получиха дългоочаквания писмен документ, подписан от валията на Одрин и българският министър на транспрота Кристиан Кръстев. Според споразумението през следващите 15 дни рестрикциите спрямо българските превозвачи отпадат.

В рамките на тези две седмици се очаква министрите на транспорта на България и Турция да се срещнат и да договорят нови условия на работа, които ще удовлетворят българския бизнес.

Граничните ни пунктове с южната ни съседка ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово бяха блокирани повече от денонощие и половина. През това време стотици тирове образуваха километрични опашки на двата гранични пункта.

Десети други шофьори пренощуваха по паркингите за товарни автомобили край Петолъчката и в Хасковско. Очаква се през следващите няколко дни опаките да бъдат изчистени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button