Хасково

„Тракийка“ откри и закри световен фестивал в Турция

ФестивалътФолклорна формация „Тракийка“ при ОУ „Св. Климент Охридски“ се завърна от успешно участие в международен фестивал в Турция.

„Нашите деца бяха най-малките, но това не им попречи да открият и закрият фестивала и да се представят прекрасно на всички концерти заедно с изпълнители от Англия, Германия, Америка, Индия, Индонезия, Казахстан, Босна, Монтенегро, Турция„, разказа ръководителят на формацията Анета Балтова.

ФестивалътДжани Дауд, Яница Новкова, Благовеста Шейтанова и Елчин Нури представиха български фолклор от Тракия, Пирин, Родопите, Шопско и Странджа.

Заедно с тях в Турция е бил и акордеонистът Стефан Милев.

Fethiye’s World Music Festival се провежда за шести път. Той събира на едно място  музиканти от различни страни на света. Целта е сближаване на различните култури, насърчаване на приятелството между нациите, взаимното уважение и разбирателство.

Днес децата от ФФ „Тракийка“ ще участват с изпълнения и на фестивала Китра Тракия, който днес се провежда на Кенана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button