Хасково

Ученици станаха библиотекари за един ден

Читалище ЯворовЗа втора поредна година Народно читалище „Пейо Яворов-1982“ – Хасково се включи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която се проведе от 13 до 17 май 2013 г.

Разнообразни бяха проявите на библиотеката при читалището. В инициативата „Стани библиотекар за един ден“ участваха ученици от ОУ „Любен Каравелов “ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Те обслужваха читатели на библиотеката и се запознаха с библиотечната професия.

През цялата седмица в ход беше и дарителската акция „Подари книга на твоята любима библиотека“ , чрез рекламни материали библиотечните работници запознаха граждани и ученици от град Хасково с дарителската акция ,отзоваха се 23 души и бяха дарени 58 тома литература.

Читалище ЯворовУченици от 2 клас при ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“ участваха в изложбата „Да нарисувам приказка“, като илюстрираха откъси от приказки, а съучениците им от първи клас участваха в детското утро „Книжно царство, мъдро господарство“ , рецитираха стихове и пяха песни за буквите и книгите, участваха във викторини и най остроумните получиха подаръци.    

Секретарката на читалището Росица Димова запозна учениците с правилата как да станат читатели и как да опазват взетата от библиотеката литература, след като разгледаха фонда на библиотеката 27 първокласници станаха читатели на библиотеката и получиха първите си книжки .

Библиотечната седмица при читалище „Пейо Яворов- 1982“ завърши с Литературната среща с поезията на членове на Литературна студия „Зорница“ при читалището.

 

Читалище Яворов Читалище Яворов
Читалище Яворов Читалище Яворов

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button