Спорт

Микяй донесе злато от Анталия

МикяйТалантът от клуб „Димитровград“ Микяй Наим грабна единствения златен медал за България в свободния стил на силния международен турнир по борба за кадети „Victory Cup“. Негов домакин бе турският курорт Анталия, а в схватките участваха над 250 национални състезатели на Турция, Германия, Азербайджан, Унгария, Грузия, Франция, Казахстан, Австрия, Русия и България.

По пътя към златото в категория 50 кг Микяй победи последователно трима съперници – казахстанец, турчин и германец, а на финала се наложи над представител на Грузия. Вторият димитровградчанин на турнира – Димитър Иванов се пребори за бронза при 54-килограмовите. Той преодоля съпротивата на казахстанец и двама борци на домакините, но на полуфинала загуби в крайно оспорван двубой от трети турски състезател.

В надпреварата в Анталия участва и Нели Георгиева, която единствена от националите на клуб „Димитровград“ не успя да грабне медал.

16-тото поредно издание на турнира „Victory Cup“ бе важна проверка преди предстоящото Европейско първенство за кадети, което стартира на 18 юни в черногорския град Бар.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button