Хасково

Представители на Световната Банка посетиха „Капитан Андреево“

ВизитатаПредставители на Световната банка от Вашингтон и София, на министерството на търговията и митниците в Турция и финансовото министерство на България са посетили днес митниците на турско-българската граница „Капъкуле“ и „Капитан Андреево“, се казва в прессъобщение на Митница Свиленград.

Срещата е била инициирана от Европейската комисия и правителството на Турция като целта е била да се извърши наблюдение и оценка на оперативните гранични мениджърски практики.

ВизитатаГостите са изгледали презентация на мащабния проект за реконструкция на МП „Капитан Андреево“, представена от началника на свиленградската митница Тодор Караиванов, и са се запозналис очакваните резултати, свързани с оптимизиране на времето за обработка и проверка на превозните средства и пътникопотока чрез изграждане на двойно повече платна на изхода и входа, както и осъществяване на контрола на една линия, съвместно със служителите на Гранична полиция.

Проектът се финансира със заем от Международната банка за възстановяване и развитие и средства от държавния бюджет, а целта е пунктът да отговаря на световните стандарти като външна граница на Европейския съюз.

ВизитатаНачалникът на Митница Свиленград е запознал гостите и със структурата и дейността на митническата администрация. Той е акцентирал върху успехите в борбата с контрабандата и наркотрафика като е представил сравнителен анализ през последните години.

Особен интерес представителите на Световната банка са проявили към работата на Митница Свиленград във връзка с нарушенията на права върху интелектуална собственост, при които общият брой на задържаните от митническите служители на МП Капитан Андреево от началото на годината до момента стоки надхвърля 35 000 артикула, а през изминалата 2012-та над 100 000 артикули.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button