Хасково

Азърбейджан плати 1000 евро на Христо Панев за съвременен портрет

Христо ПаневС 1000 евро награда се завърна художникът Христо Панев от международна изложба в Азърбейджан.

Форумът, който се провежда за трета поредна година е събрал на едно място 130 художници от 25 държави, разказа за Haskovо.info Панев.

Темата на изложбата беше „портрет“. Аз се представих с женски образ – интерпретация на съвременна дама с шапка“, разказа творецът.

Изложбата е била подредена в един от най-старите градове в Азърбейджан – Габала. Наградата Христо Панев смята да вложи в материали за картини. „Това е моят бизнес и там инвестирам“, коментира художникът.

Христо Панев е роден в димитровградското село Крепост. Негови творби красят сградите на църквата, аязмото, училището, здравната служба, аптеката и читалището в селото.

Христо Панев е утвърден автор в съвременното българско изкуство. Работи в областта на живописта, графиката, илюстрацията, оформлението на книги и монументалните изкуства. Член е на Съюза на българските художници. Почетен гражданин е на Димитровград.

Негови творби се намират в Софийската градска галерия, в почти всички галерии в страната и много частни галерии в Австрия, Белгия, Германия, Франция, Швейцария, САЩ, Япония, Мексико, Турция и Гърция. През 2011 година на официална церемония в Русия получава почетното звание Академик. Тази година стана носител на два ордена от международната академия „Нова ера“ в Истанбул.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button