Хасково

18 от Езиковата с шпрахдипломи

Връчването на дипломите18 дванайсетокласници от хасковската езикова гимназия с профил „Немски език“ вече могат да се похвалят с шпрахдипломи. Авторитетният езиков сертификат им бе връчен снощи на тържествена церемония в двора на градската галерия „Атанас Шаренков“.

Не можеше мястото да е по-хубаво и тези картини на ваши ученици впечатляват„, с тези думи Кармен Шмид, консултант по немски език за района и председател на изпитната комисия за гимназията се обърна към директора на гимназията Пенка Делиева минути преди началото на тържеството.

За приятната атмосфера допринесе и специалната музика, подбрана от доброволецът Йонас Майер.

Преди шпрахдипломите да бъдат връчени, учителите по немски език от ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ поднесоха своя поздрав към зрелостниците. „Бъдете здрави, упорити и смели. Дано този успех е начало на добра реализация. Изграждайте живота си разумно. Дано сте доволни от избора и дипломите си“ – това бяха само част от милите думи отправени към данайсетокласинците от техните преподаватели.

Връчването на дипломите

Зорница Арнаудова

Йонас Майер пък им поднесе своя подарък – написано от него стихотворение.

Директорът на социалната дирекция в общината Васил Несторов  поздрави дипломантите от името на кмета Георги Иванов като им пожела да са усмихнати, слънчеви и да не се предават пред трудностите.

Към съучениците си се обърна и Зорница Арнаудова, която е с най-висок успех от изпита за получаване на сертификата за отлично владеене на езика на Гьоте.

„Пожелавам на моите съученици успех и щастие. Благодаря на родителите си за подкрепата и обичта, а на учителите – за всеотдайността. Тяхното време и труд не са загубени“, каза Зорница.

Хасковската езикова гимназия работи по програмата за подготовка за немската езикова диплома DSD от 1995 година. Две години по-късно първият випуск се е сдобил с международно признатите удостоверения. След церемония тази вечер броят на  възпитаниците на езиковата гимназия, които могат да се похвалят с шпрахдипломи вече са 464.

Връчването на дипломите Връчването на дипломите
Връчването на дипломите Връчването на дипломите
Връчването на дипломите Връчването на дипломите

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Staroto
Staroto
22.05.2013 12:01 12:01

Тази гимназия произвежда зубрачи неспособни да мислят, а само да наизустяват. Yes менчета и секретарки/компаньонки.
Идиотско е най-добрите години за развитие на мозъка да се посветят на зубрене на един език 🙂 Хора мислете не давайте децата си там !!!

Staroto
Staroto
22.05.2013 12:02 12:02

Тази гимназия произвежда зубрачи неспособни да мислят, а само да наизустяват. Yes менчета и секретарки/компаньонки.
Идиотско е най-добрите години за развитие на мозъка да се посветят на зубрене на един език 🙂 Хора мислете не давайте децата си там !!!

гимназист
гимназист
22.05.2013 12:36 12:36

staroto, много злобно изказване!
Ако бяха зубрачи, неспособни да мислят, нямаше измежду възпитаниците на тази гимназия да има доказали се професионалисти – професори, дипломати, лекари, учители, политици, бизнесмени и всякакви други специалисти! И те не са единици!
Напротив – наред със „зубренето“ на езици, в това училище винаги се е стимулирало и толерирало мисленето и заявяването на собствено мнение и позиция!

мо
мо
22.05.2013 15:07 15:07

Само 2 думи – Колко училища в Х-во имат сегашни и бивши министри. Колко училища имат по-добре реализирани ученици от това училище? Победителите да са запишат тук. Делян и Асен са от това училище, сигурно не само учителите им са ги оценили като мислещи, Асен е един от 2-мата от Европа с пълни стипендии от Харвард

Анонимен
Анонимен
22.05.2013 15:15 15:15

Браво на децата! Винаги е добре да знаеш повече…Колкото повече- толкова повече!!

Back to top button