Хасково

56 не се явиха на втората матура

Изпит, илюстрация56 зрелостници от региона, допуснати до втората матура, не стигнаха до класните стаи тази сутрин. От очакваните 2105 дванайсетокласници на държавния зрелостен изпит в Хасковска област се явиха 2049, съобщи за Haskovo.info началникът на Регионалния инспекторат по образование Иван Панайотов.

Те са разпределени в 23 училища. За нормалното протичане на изпита са ангажирани 468 квестори.

Най-много са учениците проспали изпита по география – 34. От допуснатите 577 желаещи до препитването по биология, до изпитните зали са отишли 563. Най-сериозни са зрелостниците, избрали да държат матура по английски език (380) и математика (153). На днешният изпит са се явили с по един по-малко.

Резултатите от държавните зрелостни изпити ще станат ясни на 10 юни. На първата задължителна матура по български език не бяха хванати преписвачи, но не е късно, уточни Панайотов. „След като започне проверката на работите, ако има съмнения за преписване, дадена работа може да бъде анулирана“, коментира началникът на Регионалния инспекторат по образование.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.05.2013 18:55 18:55

aide sega pak v 12 klas dokato se qvqt dr godina 😀 xax . te si mislqt che taka stava vsi4ko

Back to top button