Хасково

6-ма директори и учители с почетно отличие, 7 празнуват с президента

24 май, архивШестима директори и учители от Хасковска област ще получат почетното отличие „Неофит Рилски“. Престижната награда е на Министерството на образованието, младежта и науката и се дава за високи постижения в педагогиката и развитие на образователната сфера. Призът се връчва ежегодно в навечерието на 24 май.

Тази година носители на отличието са Димитрия Атанасова – директор на НУ „Г.С. Раковски“ – Хасково, Наска Ангелова – помощник – директор на Обединени ученически общежития – Хасково, Недрет Касим – преподавател по професионална подготовка в ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково, Нели Апостолова – помощник – директор на ОУ „Иван Вазов“ – Свиленград,  Живка Ненова – учител по география в ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград и Станимира Маркова – учител по професионална подготовка в ПГЛП „Райна Княгиня“ – Хасково, която е избрана от квотата на синдикатите.

Почетните грамоти „Неофит Рилски“ педагозите ще получат утре по време на тържествената церемония в Хасково по повод Деня на българската просвета и клута и на славянската писменост. Празникът ще започне в 11:00 часа на пл. Свобода.

Други 7 учители от областта пък ще празнуват 24 май заедно с президента. Държавният глава организира традиционен прием в резиденция „Бояна“. Там Росен Плевнелив ще събере на едно място учени, хора на изкуството и учители от цяла България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
учуден
учуден
23.05.2013 15:46 15:46

Какви са критериите за това отличие ?Ако наистина са „ високи постинежения в педагогическата и развитие на образователната сфера“ какво прави там името на Наска Ангелова?Не само че не са високи постиженията на тази госпожа, но заслужават порицание . От 600 легла в общежитията са заети около300. Това доведе до съкращения на персонала и до рязко влошаване на качеството на педагогическата и възпитателна работа. Единственото, което не се измени са т.н. от възпитателите Наскини мероприятия-всичко се юрва да боядисва и чисти почти през цялата учебна година, за да може Наска ,а не учениците да се изяви на сцената и да получи грамота. А през това време педагогическата работа кучета я яли. Ако и останалите отличени са толкова добри трябва ли да ни учудва състоянието на образованието?

haskwliq
haskwliq
24.05.2013 10:47 10:47

никаква прозрачност при номинирането на тези учители и директири,кой ги определя и какви са критериите,тъмна работа,пак наши и ваши,аман

долу на дребните души
долу на дребните души
24.05.2013 13:39 13:39

Към учуден-Избрана е по същите критерии по които вие, дребна и завислива душа, никога няма да получите никаква грамота. За коетоп човечеството може само да се радва. Добре че има хора като г-жа Ангелова, които да дерзаят и да не мислят само за свойта малка и нищожна личност като вас. А относно уволненията-какво общо имат те с наградата Неофит Рилски, която явно вие въобще не знаете за какво се присъжда. Преди да пишете глупости, идете и се информирайте на сайта на министерството. Срам ме е че има българи като вас. Да живеят и дерзаят другите!!!

до дребни души
до дребни души
24.05.2013 18:18 18:18

Като гледам с какъв хъс ми говориш явно си от наградените. А като ти гледам правописа явно съм прав.

свиленградчанка
свиленградчанка
24.05.2013 20:54 20:54

Незная защо всичко трябва да се подлага на съмнение / не че в държавата, в която живеем, не ни дава достатъчно основание за това /. Искам да кажа, че г-жа Нели Апостолова я познавам лично и мога с чиста съвест да кажа, че не е „нито наша, нито ваша“. Това е един учител по призвание, умеещ да работи с младото поколение, да запалва интереса му и за това говорят постигнатите успехи на учениците й. Искренно се надявам и другите учители да са наградени заслужено. И да се молим да има повече такива учители, за да има надежда за българското образование.

ewew
ewew
25.05.2013 0:59 0:59

ДО: пишештите незнам само как може да напишеш тази дума с правописна грешка?Срамотаааааа.излагация пълна и всички ,които ни управляват са като теб неграмотни.

Приятел
Приятел
25.05.2013 9:03 9:03

Вдигни очи, учителю любими!
Небето ти високо е!
Делото ти с мисъл и вдъхновение на успех е обречено!
Няма сила, която може да те спре!
Мисия невъзможна за песимисти!
Поздрав за всички наградени!

Приятел
Приятел
02.10.2013 13:35 13:35

Ангелова-срам за образованието.Пази боже сляпо да прогледа.

ЧЕТЯЩ
ЧЕТЯЩ
26.02.2014 21:01 21:01

АНГЕЛОВА ИДИ СИ К*РВО.

Back to top button