Хасково

Вятър със скорост 17 м/сек изпочупи клони на дървета

ДървоСилен вятър е вилнял през празничните дни в Хасковско. Най-високи стойности са регистрирани в четвъртък и неделя следобед, когато виелицата е достигната скорост 17 метра в секунда, съобщиха за Haskovo.info от Метеорологичната обсерватория.

Бурята не е оставила на спокойствие служителите на Областната противопожарна служба. Те са се отзовали на един сигнал за паднало дърво на ул. „Добруджа“ в областния град. Регистрирани са още 13 сигнала от жители на Хасково, Димитровград, Харманли и Свиленград. Те са позвънили на спешния телефон 112, за да подадат сигнал за счупени клони на дървета, които застрашават пешеходци и автомобили.

Заради силния вятър група „Спасителна дейност“ е отстранявала скъсали и провиснали кабели в Хасково и Димитровград.

През празничните дни има регистрирани и 10 пожара – един в апартамент в блигадирския град, а останалите в сухи треви и отпадъци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button