Спорт

Виктория Бобева със злато в Букурещ

Виктория БобеваНационалката от клуб „Димитровград“ Виктория Бобева грабна златен медал на международния турнир за девойки в Букурещ. Тя триумфира с титлата в категория 67 кг свободен стил след победи над съпернички от Полша, Молдова, Унгария и Румъния – съобщиха за Haskovo.info от клуба. Състезанието се проведе по новите правила, приети наскоро от Международната федерация по борба /ФИЛА/.

През уикенда димитровградчани участваха в още един силен международен турнир – в Истанбул. В надпреварата за кадети премериха сили представители на авторитетни  школи в борбата като Турция, Азербайджан, Украйна, Русия и Узбекистан. Участваха още борци от Македония, Кипър и Косово. България бе представена от два клуба – „Димитровград“ и „Берое“, чийто сборен тим зае второ място в отборното класиране след домакините от Турция.

От 7-те възпитаници на Салим Наим до финала стигнаха Иван Янков /42 кг./, Веселин Петров /54 кг./ и Драгомир Димов /100 кг./ И тримата обаче загубиха схватките за първото място и останаха със сребърни отличия. Микяй Наим /50 кг/ и Димитър Иванов /54 кг./ се класираха трети в категориите си. Съотборникът им Мирослав Иванов загуби двубоя за бронза при 58-килограмовите и се нареди на пето място – допълниха от клуб „Димитровград“.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button