Регион

1 600 деца от Балканите на фестивал в Минерални бани

Етнофестивал, архив1 600  деца ще пеят и танцуват на традиционния детски етнофестивал  с международно участие, който се открива в петък в курорта Минерални бани край Хасково.

Двудневният форум е организиран от КСНБ и благотворителен фонд „Професор д-р Желязко Христов“ за 13-ти пореден път и е посветен на Международния ден на детето – 1 юни.

На фестивалната сцена ще се представят 74 групови и 26 индивидуални изпълнители от България, Румъния, Македония, Сърбия, Турция, Молдова, Босна и Херцеговина. Участниците ще бъдат оценявани от 4-членно професионално жури начело с хореографа доцент Красимир Петров.

По традиция като официални гости на откриването са поканени министърът на труда и социалната политика Деяна Костадинова и областният управител на Хасково Николай Нанев.

Малко преди да бъде даден старт на фестивалната програма в Летния театър на Минерални бани ще бъде открита паметна плоча на бившия лидер на КНСБ д-р Желязко Христов, който бе един от най-активните радетели за създаването на етнофестивала и превръщането му в традиция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button