Спорт

Григор с лесна победа на „Ролан Гарос“

Григор ДимитровХасковският талант Григор Димитров постигна неочаквано бърза победа в първия кръг от основната схема на супер турнира „Ролан Гарос“. Неговият противник Алехандро Фая от Колумбия /№ 74 в света/ се отказа след по-малко от час игра вероятно поради контузия. До прекратяването на мача резултатът бе 6:4, 1:0 за първата ни ракета.

Двубоят започна оспорвано като всеки от противниците печелеше подаването си, но след пробив в седмия гейм колумбиецът поведе с 4:3. Григор, който е № 26 в схемата, се мобилизира и светкавично изравни геймовете, а след това прибави още два в актива си и поведе в първия сет.Той продължи уверено и във втората част, когато съперникът му отказа да доиграе срещата.

В следващия кръг Димитров ще срещне 19-годишния французин Лука Пуйе, който е извън топ 300 и участва на „Ролан Гарос“ с „уайлд кард“. Съперникът на Григор е спечелил само три титли от „фючърси“, където играе основно.

При нова победа в четвъртък 22-годишният хасковлия почти сигурно ще се изправи в третия кръг срещу световния №1 Новак Джокович, когото сензационно изхвърли от „мастърс“ турнира в Мадрид в началото на месеца.

С днешния си успех в Париж най-добрият ни тенисист защити спечелените на миналогодишното издание на „Ролан Гарос“ 45 точки. Тогава Григор би американеца Доналд Йънг, но отпадна във втория кръг от французина Ришар Гаске след здрава 3-часова битка и сериозни мускулни схващания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button