Хасково

Историци нищят деветоюнския преврат на форум в Хасково

ПревратътУправлението на БЗНС и превратът на 9 юни 1923 г – това е темата на научната конференция, която ще се състои утре в читалище „Заря“. Тази година се навършват 90 години от извършването на преврата, в резултат на който е свалено правителството на Александър Стамболийски и е образувано ново – начело с Александър Цанков.

Организатори на научния форум са община Хасково, Регионалният исторически музей, Дружеството на историците и обществени организации.

Научен ръководител е доц. Милен Куманов. С доклади и научни съобщения участват и историци от региона: д-р Красимира Узунова от музея в Хасково, д-р Стефан Димитров от общинския музей в Свиленград и Николина Умурска от Димитровград.

На конференцията ще бъде представена и книгата на д-р Десислава Костадинова „Политическите възгледи на проф. Александър Цанков“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button