Хасково

След смъртта на Христо подновиха маркировката в Капитан Андреево

Пешеходната пътекаЧасове след поредния смъртен случай в Капитан Андреево започна обновяването на маркировката на пешеходните пътеки. Това се случи след като в понеделник вечерта на централния път в центъра на селото беше блъснат и почина на място 12-годишният Христо.

Веднага след трагедията жителите на селото се заканиха, че ще направят жива верига и ще блокират пътя, по който маркировката за последно се е виждала преди години. Според тях това е една от причините да се случват инциденти там. Оказа се, че почти всяка година на шосето към границата има поне по един смъртен случай.

В населеното място се кара със 130 км/час, а дори маркировката не се вижда добре. След катастрофата дойдоха от Пътно управление да боядисват пешеходната пътека. И без пешеходна пътека в селото не може да се кара толкова бързо“, коментира Стоянка Челебиева.

Пешеходната пътекаЖената допълни, че още след инцидента през 2011-та, когато загина 4-годишно дете, хората от селото са направили предложение да бъде поставен камера. Само за половин час да я сложат, ще напълнят хазната с пари от фишове. Ако не може да ни поставят камера, поне патрулка да пратят“, допълни Челебиева.

Вчера по обяд служители на фирма, наета от Областното пътно управление започна освежаването на маркировката на пешеходните пътеки. До вечерта те вече бяха готови. В същото време работници подменяха и кабели и възстановяваха стълба, в който се е ударил автомобилът, който уби 12-годишното момче.

Хората от Капитан Андреево се надяват построяването на магистрала „Марица“ да отнеме натоварения трафик за Турция и живота в селото да стане по-спокоен, както за децата, така и за родителите им.

ВидеоВижте видео репортаж

Пешеходната пътека Пешеходната пътека

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Milen
Milen
29.05.2013 15:52 15:52

Kakto vinagi,trqbva da stane ne6to tragi4no,4e da opravqt posle ne6tata……..jalko za deteto a na takiva sastezateli zatvor minimum 20 godinki

напълно съм съгласна с теб!
напълно съм съгласна с теб!
29.05.2013 18:52 18:52

Както винаги, в БГ трябва да се даде жертва и едва тогава съответните органи да си размърдат задниците! Сега чакаме поредната жертва на риуните, останали над ДНА по Булаир , и тогава ще се сетят , че имало начин и средства да бъдат съборени….. 🙁

монк
монк
30.05.2013 7:25 7:25

мисля за всички е ясно, че причината не е в лошата маркировка, а в не съобразената скорост с която жената е карала. каквито и знаци и маркировки да има ако не се спазват стават безполезни. за такива безотговорни хора не трябва да има прошка, а само бързо производство без възможност за споразумение.
мир на душата на детето

Back to top button