Хасково

Културна делегация от Кюрдистан покани хасковска на гости

СрещатаДелегация от Министерството на културата и младежта на автономният регион Кюрдистан в Северен Ирак посети Хасково. На среща в Областна администрация главният директор в министерството Фахранк Мустафа пожела бъдещо сътрудничество с България и покани хасковска делегация да посети Кюрдистан.

Имаме голям фолклорен празник през март и тъй като тази година нямаше достатъчно време за подготовка, се надяваме догодина представители на Хасково да бъдат наши гости, каза в приветствието си главният директор.

Ние имаме голямо желание за сътрудничество с Кюрдистан не само в областта на културата, но и на икономиката и бизнеса, каза от своя страна домакинът – областният управител Николай Нанев. Той представи предимствата на региона в икономическо отношение и подчерта, че Хасково има успехи и в туризма, а в областта са две трети от водните ресурси на страната.

Срещата в Областна администрация беше организирана със съдействието на Хасковската търговско-промишлена палата. Представители на културните институции и на общините Хасково и Димитровград представиха пред гостите своите дейности.

 Срещата  Срещата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button