Хасково

Работникът от кариера Клокотница загинал от удар в главата

Трудова злополукаПричината за смъртта на работника от кариерата край село Клокотница, който загина на 3 май, е удар в главата при падане от цистерна. Това е установила проверката на Инспекцията по труда.

52-годишният мъж се качил на цистерна с битум, за да провери нивото на сместа. След това вместо да слезе и да се качи на следващата цистерна, той решил да измине разстоянието по дъска между двата съда, дълга 4 метра. Тогава вероятно е залитнал и е паднал между двете цистерни от височина 3 метра. При падането си е ударил главата.

Трудова злополука

Красимира Стоянова

Той е бил без каска и с летни обувки, въпреки че работодателят му е бил осигурил всички необходими предпазни средства, обясни Красимира Стоянова от Инспекцията по труда.

Съдебният лекар е установил, че смъртта на работника е настъпил вледствие на черепно-мозъчната травма. По-късно от преливниците на цистерните се е излял битум, който е стигнал до тялото на мъжа, но вече изстинал. Това опровергава появилите се версии, че работникът е „изгорял жив“, стана ясно на брифинга на Инспекцията по труда.

Предстои експертиза да установи дали загиналият не е употребил алкохол преди инцидента. Работодателят не носи отговорност за злополуката, уточни Стоянова. Семейството му ще получи обезщетение от НОИ в размер на две заплати, а дали застрахователят ще изплати друга сума зависи от експертизите и решението на самата застрахователна компания, допълниха от Инспекцията по труда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.05.2013 13:54 13:54

Естествено, че работника ще изкарат виновен.Собствениците на АБ са си платили да изкарат виновен работника.Това е БГ.Честито.Кофти за близките на загиналия.

гостенка
гостенка
30.05.2013 16:49 16:49

като се е напил, как няма да е виновен?

Back to top button