Хасково

Ученици от 42 паралелки в Хасково вече знаят повече за данъците

УченицитеУченици от 42 паралелки в четири хасковски училища вече знаят много повече за това кой,  кога и защо плаща данъци и осигуровки в България. Знанията те придобили след като експерти от офиса на НАП влезли като учители в часовете им, похвалиха се от приходната агенция.

Лекциите са част от кампанията на НАП и образователното министерство „Влез в час с данъците“, чиято цел е да промени мисленето на младите хора за необходимостта от събиране на приходи.

В Хасково експертите на НАП посетиха четири, посочени от образователното министерство училища – Математическата гимназия, Професионалната гимназия по туризъм, СОУ „Васил Левски“ и СОУ „Паисий Хилендарски“. Най-голям интерес сред учениците предизвикаха темите за сезонното наемане на младежи, разликата между трудов и граждански договор за работа, какви са щетите от неиздаването на касови бележки и как да отличават служебен от фискален бон, коментират от НАП.

Кампанията на НАП приключва в края на учебната година – 30 юни с онлайн конкурс, в който ученици от цяла България без ограничение във възрастта, могат да изпращат свои писмени, фото или видео материали на тема „Данъците, без които не можем“. Жури от известни личности, сред които Графа, Димитър Рачков, Мария Игнатова, Део, Любен Дилов-син и други ще определят най-добрите ученически творби и ще присъдят наградите – два iPhone 4S, два iPad Wi-Fi и два Kindle paperwhite. Участникът, събрал най-много гласове на публиката с харесвания във Facebook ще спечели Ipod Touch.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button