Хасково

Петра от „Тангра“ – вицешампион на световното в Италия

Балет ТанграПетра Недялкова от хасковския балет „Тангра“ прослави името на Хасково. 13-годишната танцьорка прибави в колекцията си сребърен медал в стил класически балет и бронзов – в стил танцово шоу в индивидуалната надпревара на провелия се от 24 до 26 май Световен танцов шампионат „Dance It“ в Биела, Италия.

В дует с Кристина Динева, Петра се класира трета в стил класически балет. За световно отличие се пребори и Жулиен Сталев, който спечели бронзов медал при мъжете.

В Биела едновременно със Световния шампионат се проведе и Европейско първенство по медерн и джаз.

Балет ТанграВ стил джаз Жулиен Сталев става вицеевропейски шампион. В стил модерн хасковлията се класира четвърти. До финал в стил джаз достига и малка група от „Тангра“ в състав Петра Недялкова, Кристина Динева и Надя Иглева. Трита момичета останаха седми в крайното класиране.

Конкуренцията беше жестока. Участваха около 1 000 състезатели от 16 страни – Италия, Хърватска, Норвегия, Швеция, Словения, Чехия, Полша, Германия, които демонстрираха много добра техника“, разказа хореографът на хасковския балет Дорина Инджова.

За Италия „Тангра“ замина с 10 деца. Най-малките хасковски представители бяха 7-годишната Надя Карагьозова, която успя да се класира на 19-то място в стил джаз от 27 участника и 9-годишната Яна Стоянова, която стана 18-та в същия стил.

Балет Тангра„В Италия не дойдоха едни от най-силните танцьори от „Тангра“, тъй като заминаването ни за Италия на 21 май съвпадна с първия изпит за кандидатстване след 7 клас“, коментира Дорина Инджова. Тя бе категорична, че състезанието тази година е било много по-трудно от предишното през 2011.

Децата са били затруднени, тъй като танцовият форум се е провеждал едновременно на две сцени, разстоянието между които е било повече от половин километър. Така танцьорите са тичали непрекъснато по улиците на Биела, за да не изпуснат реда си.

Освен това две от децата са били сюрпризирани неприятно. На едно от момичетата е бил откраднат фотоапаратът, а на друго – портмонето, в което е имало 100 евро. Въпреки всичко танцьорите от хасковския балет „Тангра“ са доволни от участието си в Италия.

Балет Тангра Балет Тангра

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.06.2013 13:44 13:44

S kakva zloba gleda tova dete

Анонимен
Анонимен
15.07.2013 13:29 13:29

https://www.youtube.com/watch?v=9Pb_rbF5hrU s tova solo Petra e 2 v sveta :DDDDDDDDDDDDDD smeshnici, za kakvo nivo govorim;)))

Back to top button