Спорт

Григор чака Джокович в 3-ти кръг на „Ролан Гарос“

Григор ДимитровХасковлията Григор Димитров счупи поредния рекорд в историята на родния спорт. 22-годишният ни талант стана първият български тенисист, класирал се за третия кръг на турнир от „Големия шлем“.

Това сe случи днес на един от кортовете в Париж, където в мач от втория кръг на „Ролан Гарос“ поставеният под № 26 в схемата Григор отстрани играещия с „уайлд кард“ представител на домакините Лука Пуйе с 6:1, 7:6/4/, 6:1. Двубоят започна по обяд, но на два пъти бе прекъсван заради сипещия се над френската столица дъжд.

Въпреки че допусна спад и много грешки в играта си през втората част, Григор видимо бе с класи над 19-годишния си съперник и успя да се концентрира в решителните моменти от мача, за да стигне до нужната победа с 3:0 сета. Тя му донесе 90 точки за световната ранглиста, в която сега е № 28, плюс чек за 60 000 евро.

Сериозно изпитание очаква хасковлията в събота, когато той почти сигурно ще се изправи срещу № 1 при мъжете Новак Джокович. В началото на месеца Димитров сензационно изхвърли сърбина от „мастърс“ турнира в Мадрид и обърка прогнозите на букмейкърите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
haskovlija!!!!!
haskovlija!!!!!
30.05.2013 21:21 21:21

davai grisha,a zasto pak da ne go tupash toja sarbin?!dano da ti stane navik,a toi da polu4i kompleks ot te*e?!!!prodalgavai da se izka4vash oste nagore-ti go zaslugavash,zastoto si go mogesh,a pak si i skromen balgarin ot taka nare4enata,,provincija,,-haskovoooooo,,?!!!

Back to top button