Хасково

Механото отпразнува патронния си празник

ПразникътПатронния си празник отбелязаха днес учители и ученици от ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ – Хасково. 

1948 година  е паметна за всички нас, тъй като преди 64 години благодарение на щедростта на дарителите Стойчо и Кица Марчеви е открито първото техническо училище в региона„, каза в словото си директорът на гимназията Дорина Карадимова.

„Училището се е доказало във времето със своята стойност. Надявам се, че всички, които сме учили и учат тук сега, се гордеят със своето училище“, допълни още Карадимова.
Празникът в професионалната гимназия по механоелектротехника продължи с презентация за живота и делото на Стойчо и Кица Марчеви. В училището бе подредена фотоизложба и нумизматична изложба.

Част от възпитаниците на гимназията пък се включиха във футболен турнир.

Тази година ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ очаква своите нови попълнения. С изпит след 7 клас желаещите могат да кандидатстват в специалностите  Компютърна техника и технологии, Компютърни мрежи и Електродомакинска техника. След 8 клас приемът е по документи за специалностите Електрообзавеждане на производство, Топлотехника, Компютърни мрежи и Промишлена електроника.

Празникът Празникът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button