Хасково

От днес стартира „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

Акция Ваканция, архивДвуседмична акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ стартира от днес  в региона, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Според статистиката през лятната ваканция значително нарастват опасностите от тежки пътно-транспортни произшествия с деца и юноши. През този период служителите на пътна и охранителна полиция ще извършват засилен превантивен контрол и ще разясняват на децата и юношите дебнещите ги на пътя опасности при неправилно и внезапно пресичане на пътното платно, при управление на велосипеди, мотоциклети и мотопеди, както и при пътуване без използване на обезопасителни колани и системи за превоз на деца. Предприети са мерки за установяване на местата с повишена опасност от произшествия с деца и юноши.

Полицейските служители ще следят за рисково поведение и игри на непълнолетни по платното и в близост до него и ще предприемат действия с цел предотвратяване на инциденти. Стриктно ще бъде следено за спазване на ограниченията на скоростта в населените места. Ще се извършват проверки за използването на предпазните колани и обезопасителните системи за превозване на деца, както и недопускане на управление на автомобили от неправоспособни водачи, които често са непълнолетни, допълват от полицията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button