Хасково

Едва двайсетина хасковлии се поклониха пред паметта на Ботев

ПаметВенци и цветя в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България бяха поднесени през паметника на героя пред читалище „Заря“ в Хасково.

Преди това с минута мълчание под воя на сирените едва двайсетината присъстващи жители на града почетоха деня. Основните участници в церемонията под дъжда бяха военнослужещите от поделението в Хасково. Присъстваха и политици и представители на различни организации.

2 юни е денят на национална скръб, денят на тези, които озариха свободата на родината ни със светлина, каза в словото си заместник-кметът Минко Ангелов. Втори юни е не само най-тъжният, но и най-мъжественият ден в историята ни. Народът ни сваля шапка пред подвига на Ботев и героите ни, допълни той. Денят на Ботев е ден на равносметка, обобщи Ангелов.

 Памет  Памет
 Памет  Памет

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Няма име
Няма име
03.06.2013 0:41 0:41

Коя Свобода? Коя Независимост?- Сега продаваната ли?
От чие робство???- От на новата Областна управа ли?
Със сигурност сега повече от 20- ина човека ще се кланят пред ДПС, от колкото пред паметта на Ботев!…. За съжаление.

Back to top button