Хасково

Вятърът и 19-градусовата вода не „уплаши“ Плувно лято 2013

Плувно лятоВъпреки ветровитото време и 19-градусовата вода в басейните на комплекс „Лебеда“, Плувно лято 2013 в Хасково стартира.

160 третокласници от общината очакваха с нетърпение началото на 10-дневното обучение, треперещи, но облечени с бански. Те са възпитаници на ОУ „Св. Иван Рилски“, СОУ „Васли Левски“, ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „Св. Климент Охридски“, СОУ „Паисий Хилендарски“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Шандор Петьофи“ и училището в село Узунджово.

„За съжаление започваме с неблагоприятни температури, но да се надяваме, че в следващите дни времето ще се подобри. Затова днес влизането на водата ще бъде по-скоро фиктивно, за да предпазим децата от разболяване„, каза за Haskovo.info инструкторът по плуване Васил Стайков.

Плувно лятоВсяка тренировка ще започва с предварителна загрявка, следват упражнения за привикване с водната среда, за движение на ръце, крака и дишане. По време на Плувното лято е предвидено и обучение по водноспасителен минимум с цел да се научат децата как да се предпазват от удавяния и да знаят как да помагат при нещастни случаи.

Децата ще бъдат обучавани от четирима инструктори. Това са Димчо Димов, Здравко Ковачев, Йово Димитров и Васил Стайков. Накрая на лятото ще бъде проведено и състезание по плуване на 25 метра свободен стил.

За всички участници в плувното лято ще има грамоти, а най-добрите плувци ще получат награди – книги и спортни пособия, съобщи директорът на общинската дирекция „Образование, култура, младежки и социални дейности и спорт“ Васил Несторов.

Плувно лято 2013 ще продължи до 14 юли. По график през обучението ще преминат ученици от III до VI клас от общината.

Плувно лято Плувно лято
Плувно лято Плувно лято
Плувно лято Плувно лято

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
brafs
brafs
03.06.2013 22:58 22:58

браво на смелите деца.

Back to top button