Хасково

„Рона“ взе голямата награда на етнофестивала в Минерални бани

ЕтнофестивалътГолямата награда в конкурса на 13-тия детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа!“ взеха децата от Балетна формация „Рона“. 30 деца взеха участие в конкурсната програма в двете възрастови групи, като на сцената на фестивала бе показана и голяма част от новия репертоар на школата, съобщават от балета.

На етнофестивала бяха раздадени много купи и награди за най-добре представилите се участници. Призовете връчиха лично президентът на КНСБ Пламен Димитров, който е и председател на СНЦ „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов“ и кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер, съобщават организаторите на етнофестивала от КНСБ.

При вокалните групи децата от „Таралежите“ от Димитровград се класираха втори. В категория танцови колективи“ трети станаха малучаганите от ОДЗ „Ален мак“ – Харманли.

При съвременните танци денс център „Галаксико“ от Димитровград се класираха на второ място, а студио за модерни танци „Ритъм“ – Харманли – трети. Танцов колектир „Горещи ритми“ при димитровградското читалите „Рома 2004“ се класира на второ място в категория фолклорни танци на ентооснова. Специалната награда на Сдружението на танцовите дейци“ отиде при танцов състав „Етномагия“ при ОУ „Н.Й. Вапцаров“ – Хасково.

Haskovo.info припомня, че на етнофестивала в Минерални бани взеха участие 1600 деца от България, Босна и Херцеговина, Македония, Молдова, Сърбия, Турция. За децата свои песни изпълниха Поли Генова и Петя Буюклиева, а преди награждаването пя певицата Атанаска Колева от с. Рогош, развитието на чийто талант бе насърчавано от проф. д-р Желязко Христов.

Етнофестивалът Етнофестивалът
Етнофестивалът Етнофестивалът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.06.2013 13:04 13:04

bravo na balet ,,rona,,!!!!!

Back to top button