Хасково

Загиналият работник в кариерата край Клокотница бил пиян

Кариера КлокотницаРаботникът от кариерата край село Клокотница, който загина преди месец, е бил пиян. Това сочат резултатите от експертизата, които вече са излезли. В кръвта на 52-годишния мъж е имало 2,64 промила алкохол, съобщи за Haskovo.info директорът на Инспекцията но труда в Хасково Емил Боботанов.

Трудовата злополука стана на 3 май. Тогава мъжът се качил на цистерна, за да провери нивото на битума. След това вместо да слезе и да се качи на следващата, той решил да мине по дъска във въздуха. Тогава паднал и си ударил главата, което е и причина за смъртта му. По-късно част от горещия битум е стигнал до тялото.

52-годишният работник е бил нощна смяна. Той е бил без каска и с летни обувки, въпреки че работодателят му е бил осигурил всички необходими предпазни средства. От Инспекцията по труда уточниха, че работодателят не носи отговорност за инцидента.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button