Хасково

Бракониер отнесе актове за 3000 лева, през май хванаха трима

Бракониерски мрежи, архив3000 лева глоба ще трябва да плати бракониер, заловен да пуска незаконно мрежи в яз. Тракиец, съобщи за Haskovo.info изпълняващият длъжността началник на местната структура на ИАРА Костадин Костадинов.

Нарушителят е „спипан“ в края на май в момент на пускане на мрежите във водоема. Инспекторите са му съставили два акта – единият за незаконен улов, а вторият за това, че извършва риболов по време на забрана. За всяко от тези нарушения бракониерът е отнесъл минималната по закон санкция от 1500 лева, уточни Костадинов.

„Глобите вече са големи и бракониерите трябва да се замислят заслужава ли си риска, който поемат„, коментира още той.

През май на язовир Тракиец и по река Марица са заловени общо трима бракониери, на които са съставени 7 акта.  От водите на Тракиец и Ивайловград са извадени 12 хрилни мрежи с обща дължина 540 метра.

Междувременно конкурсът за заемане на шефското място в ИАРА – Хасково наближава. Той ще се проведе на 10 юни. Кандидатите за поста са петима – Красимир Стаматов Ангелов, Добри Димитров Кузманов, Данаил Цветков Делчев, Гюнай Адем Юсуф и Костадин Димитров Костадинов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.06.2013 21:41 21:41

prodalgavaite da gonite i ma4kate mrasnite brakonieri-maloumnici!!!!!!!!!!!!!aktove do dupka!!!!!!!!!!!!ot tazi godina ste go razberat!!!!!svar6i tozi proizvol,koito be6e dosega!!!!!!!samo taka 6te se vazvarne ribata po jazovirite i rekite-taka kakto be6e predi 30,40,a i pove4e godini?!!!!!

Back to top button