Регион

Четирима нелегални с две деца задържани на ГПУ Свиленград

Емигранти, архивШестима души са задържани от служители на ГПУ Свиленград при опит да преминат от турска на българска територия, съобщават от МВР.

Последвало издиране, при което граничните полицаи задържали в землището на село Капитан Андреево четирима нелегални имигранти – трима мъже и една жена. Те заявили, че са от Палестина и Сирия. С тях имало и две момчета на 4 и 8 години, деца на един от мъжете. Той разказал, че жена му загинала, когато къщата им била бомбардирана в Сирия.

Граничните полицаи установили, че друг от мъжете всъщност е алжирец. В Турция му казали да заяви националност, която би му дала по-лесно бежански статут в България. Работата по случая продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Iliev
Iliev
04.06.2013 13:29 13:29

Цял свят и всяка уважаваща себе си държава се чуди как да се отърве от напастта мюсюлмани, а ние защото прокопсахме даваме и статути за бежанци….

Back to top button