Хасково

Музика на живо на 13-ия фестивал „С песните на Ари“

С песните на Ари, илюстрацияБлизо 300  изпълнители  ще участват на 13-ия национален конкурс-фестивал „С песните на Ари”, съобщиха на брифинг директорът на хуманитарната дирекция в община Хасково Васил Несторов и секретарят на читалище „Заря” Александър Милушев. Два дни публиката ще слуша музика на живо, сценичните костюми ще бъдат в духа на старата градска песен- жанр, който продължава да живее в днешните динамични времена.

На поканата на организаторите – общината и читалище „Заря“- са се отзовали   певчески групи и индивидуални изпълнители  от Казанлък, Елхово,  Самоков,  София, Троян, Горна Оряховица и други градове.Хасковски регион е представен от състави от областния град, Симеоновград, Димитровград, Меричлери.

Първият концерт на сцената, украсена с портрет на Аспарух Лешников,  започва в 16 ч. на  8 юни. В неделя стари шлагери ще звучат от  10 ч. и от 14 ч.

Председател на журито е доц. д-р Тони Новак, преподавател в Академията по музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Предвидена е и награда за нова  композиция в стила на старата градска песен, която в резултат на традиционния фестивал се превръща в част от емблемата на музикално Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button