Хасково

Харманлиецът, задържан с 14 кг хероин, остава в ареста

Мярка34-годишният Владимир Андреев, който преди дни беше задържан за разпространение и трафик на хероин, остава в ареста, реши Хасковският окръжен съд.

Андреев бе арестуван в местността „Трифончето“ край Харманли в момент на осъществяване на сделка с гръцкия гражданин Димитриос Мехмедали около 01:00 часа на 2 юни. Тогава в автомобила са открити 1,400 кг хероин.

Последвало претърсване на квартирата на Владимир Андреев в Свиленград, където криминалистите намират пакет с 13 кг от същия наркотик и електронна везна със следи от хероин по нея.

МяркаПо цени на съдебната система, стойността на открития наркотик е над 706 хиляди лева, каза в съдебната зала днес прокурор Георги Гешев. Той изтъкна, че има вероятност обвиняемият да се укрие, тъй като не живеел нито на постоянния, нито на настоящия си адрес, а в квартира в Свиленград, където е открито голямото количество хероин.

Към това беше прибавен и фактът, че родителите, съпругата и децата на Владимир Андреев са в Турция. Прокурор Гешев каза ще, че обвиняемият е бил осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол, за което му е наложено наказание „пробация“.

Съдия Тошка Иванова допълни, че подсъдимият е бил осъждан и в южната ни съседка за трафик на упойващи вещества. Освен това ако бъде признат за виновен по повдигнатото обвинение, Владимир Андреев го грозят между 5 и 15 години затвор. Това даде основание на съдия Иванова да наложи най-тежката мярка на обвиняемия – „задържане под стража“.

Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button