Хасково

Харманли първи по успех на мини матурите след IV клас

Иван ПанайотовЧетвъртокласниците от НУ „Алеко Константинов“ в Харманли са показали най-добър резултат на мини матурите след IV клас, съобщи за Haskovo.info началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов.

Веднага след тях се нареждат хасковските училища „Св. Климент Охридски“, „Св. Иван Рилски“ и „Христо Смирненски“.

На дъното на класацията са четвъртокласниците от Меричлери, Левка и Орешник. В община Хасково най-слабо представилото се училище е школото в село Малево.

Като цяло тази година четвъртокласниците от региона са повишили средния си резултат в сравнение с миналата година – от 14,28 на 14,33.

Това се дължи на добрите показатели по „Човек и общество“ и „Човекът и природата“, обясни Панайотов. Там средния брой точки, които са изкарали четвъртокласниците е 14,65 и 15,93 от максимум 20. Резултатът от изпита по математика е приблизително същият като миналата година.

Значителен спад има на препитването по български език. Тази година средният брой точки, който са изкарали четвъртокалсиницте от областта е 13,01 срещу 13,84 пред 2012. Причината е, че в изпита са били  вклчени нови елементи – въпроси с отворени отговори и тълкуване на текст, уточни Панайотов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button