Хасково

26 български и 5 чуждестранни колектива идват на „Вълшебен свят“

Пресконференцията400 участници от 31 колектива се очаква да пристигнат за Седмия международен танцов фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково, който ще се проведе от 14 до 16 юни.

„Очакваме колективи от Русия, Гърция, Македония, Италия и Словения„, похвалиха се организаторите от ОНЧ „Заря“ и балет „Рона“.
За първи път на сцената на вълшебен свят ще танцуват и таланти от Асеновград, Стара Загора, Варна, София, Благоевград и Симеоновград. Новото е, че в програмата на фестивала е включен и конкурс за мажоретки.

Фестивалът ще стартира с парад на участниците на 14 юни от 9:30 часа. Участниците ще тръгнат от театъра, ще преминат през пл. Атлантически и пл. Свобода и ще стигнат до читалище Заря, където ще бъде официалното откриване на фестивала.

В първия състезателен ден ще бъде надпреварата при мажоретките и в стиловете класически танц и латино шоу. Във втория – по модерн, енто шоу, бели денс класика, бели денс професионалисти, бели денс аматьори и релакс шоу. В третия ден сили ще премерят танцьорите в стиловете джаз, акроденс, хип хоп и танцово шоу.

За всички участници има богат награден фонд на обща стойност 5000 лева, дипломи, медали, купи и плакети. В рамките на фестивала ще се проведат и три семинара по модерн, бели денс за начинаещи и техники на ориенталския танц за професионалисти. Последните два ще водят от италианката Симона Минисини, а първият от Петя Вънева, която е прима балерина на Старозагорската опера.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button