Хасково

Канят хасковския бизнес да инвестира в Китай

СеминарътНовите възможности за сътрудничество, които предлага Китай на страните от Централна и Източна Европа разясни на представителите на хасковския бизнес председателят на Българо-китайската търговско-промишлена камара Виктор Азманов.

Това стана на бизнес семинар в зала „Марица“ на Областна администрация – Хасково. Целта на форума е не само да информира българския бизнес за актуалните възможности за работа с Китай, но също така и да набере конкретни проекти за инвестиции в азиатската страна, да предостави съвети и полезна информация за улесняване и увеличаване на стокообмена, както и възможностите за промотиране на сектора туризъм между България и азиатския икономически гигант.

СеминарътСпоред Виктор Азманов най-лесният вариант да се стъпи на китайския пазар е чрез износ на напитки и продукти от хранително – вкусовата промишленост. Причината е, че тези стоки са с ниски мита, транспортът им също е евтин. Вече има български фирми, които предлагат на азиатския пазар шоколадови вафли, месо и вино, уточни Азманов. „Струва си дори да се изнася минерална вода„, бе категоричен той.

Като проблеми, които могат да попречат на българския бизнес да пробие в азиатската страна, Виктор Азманов посочи големите разходи, които трябва да се направят за да се представят на търговско изложение. В това отношение българският бизнес ще бъде облекчен от септември, когато стартира програма, обединяваща всички български продукти, излизащи на китайския пазар, под една обща марка. Тази инициатива решава проблема с достъпа до специализираните изложения и ще струва 1000 евро, уточни Азманов.

Друга тема, която той засегна бе вносът от Китай. „Той е неконтролируем. Сигурно вече почти на всяка стока пише „Made in China“, коментира експертът. Той посъветва всички фирми, които искат да внасят от Китай да се обърнат към Българо-китайската търговско-промишлена камара. Пред представителите на хасковския бизнес Виктор Азманов очерта и начините за намиране на китайски бизнес партньори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button